Zoom Room

Een Zoom Room is een dedicated videoconference ruimte voorzien van Zoom videoconference software. In deze ruimte zijn geen pc/ laptop of andere afzonderlijke componenten nodig om een video vergadering tot stand te brengen. In tegenstelling tot onze Bring Your Own Device (BYOD) oplossingen hoeft u niets in te stellen en kunt u gelijk aan de slag.

Het enige wat u hoeft te doen om een video call te beginnen is via het aanwezige touchpanel op ‘join meeting’ te drukken. Deze manier van vergaderen neemt de laatste drempels weg voor eindgebruikers die nóg sneller en gemakkelijker virtueel willen vergaderen.

Een Zoom Room oplossing bestaat uit de volgende onderdelen:

Een touchpanel voor het starten en bedienen van video conference meetings. Een video conference systeem bestaande uit een camera en een audiosysteem welke bestaat uit microfoons en luidsprekers. De Zoom Room videoconference systemen zijn er in vele configuraties, samen met u kijken wij welke voor uw situatie het meest geschikt is. Vanzelfsprekend moet er ook een display(‘s) beschikbaar zijn.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Hoe werkt een Zoom Room precies?

Een Zoom Room krijgt een eigen e-mailadres dat gekoppeld is aan de vergaderruimte waarin deze geplaatst is. Bijvoorbeeld vergaderruimte-01@uw-domeinnaam.nl. Wanneer u de ruimte in de reservering van uw videoconference call meeneemt komt de call op de juiste tijd op de touchpanel in de ruimte te staan.

Met slechts één druk op de knop kunt u vervolgens gemakkelijk deelnemen in de meeting. Het is natuurlijk ook mogelijk om een adhoc meeting te starten vanaf het touchpanel. In dat geval kiest u gewoon iemand uit het adresboek en bent u klaar om te starten. Wanneer u een presentatie wilt delen in de meeting sluit u via de hdmi aansluiting uw laptop aan op het touchpaneel. De presentatie wordt nu direct weergegeven in de meeting. Deze functionaliteit is ook te beschikbaar als u niet in een online meeting zit maar de display alleen wilt gebruiken als presentatiescherm.

Advies op maat
Zoom Rooms video conferencing

De moderne werkruimte voor hybride teams

Een Zoom Room stelt u in staat om in HD-video kwaliteit op een persoonlijke manier met deelnemers in realtime te communiceren. Eenvoudig een vergadering te starten, een ruimte te boeken en inhoud te delen, Zoom Rooms is de vergaderruimte-ervaring die u altijd al wilde hebben.

Zoom Room functies

Smart Gallery

Smart Gallery-functie maakt gebruik van AI om meerdere mensen in een Zoom Room met één camera te bekijken en maximaal drie unieke videostreams te verzenden om de deelnemers in de kamer beter weer te geven aan deelnemers op afstand.

Koppel met mobile device

U kunt Zoom Rooms-vergaderingen starten, stoppen en beheren vanaf uw persoonlijke mobiele apparaten. U hoeft de gedeelde controller in de kamer niet aan te raken. Gebruik uw iPhone, Android of laptop om eenvoudig te koppelen met uw lokale Zoom Room.

Ruimte reservering

Ruimte reservering-software is inbegrepen bij alle Zoom Rooms. Bekijk hoeveel mensen er in de ruimte zijn, of er een vergadering plaatsvindt, wanneer de volgende vergaderingen zijn of reserveer snel de ruimte.

Spraak gestuurd

Spraakopdrachten voor Zoom Rooms bieden een uitgebreide reeks opdrachten en ondersteuning op extra hardwareplatforms. Er zijn nu nog meer manieren om uw Zoom Rooms-vergadering te besturen zonder de controller van de videoconference ruimte aan te raken.

Voor elke Zoom Room video conferencing ruimte heeft AVL Solutions de juiste oplossing

Aan de hand van een intake gesprek bepalen wij aan de hand van uw wensen welke oplossing het best past in uw situatie. In een reeds bestaande ruimte een video conference oplossing implementeren of van scratch af aan een nieuwe ruimte inrichten tot video conference room, het is allemaal mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen u graag.

Welke video conference oplossing past het beste bij mijn situatie?

Bij de aanschaf van de juiste video conference oplossing is het belangrijk om van te voren te bepalen hoe en door wie de ruimte gebruikt gaat worden. Heeft u behoefte aan een vaste opstelling in een dedicated video conference ruimte dan is een vaste opstelling in de vorm van een Zoom room of Teams room wellicht een passende oplossing. Bent u op zoek naar een video conference oplossing voor uw huddle room dan is een BYOD (Bring Your Own Device) systeem waarschijnlijk de juiste keuze.

AVL Solutions heeft voor u vier hoofdgroepen samengesteld nl;

Video conference BYOD bekabeld

BYOD bekabeld

De video conferentie sessie wordt precies zo gestart zoals u gewend bent. De laptop krijgt via een USB kabel verbinding met de camera, microfoon(s), luidspreker(s) én het beeldscherm. Een video call werkt exact hetzelfde als wanneer u alleen achter uw laptop zit, alleen dan met de apparatuur in de ruimte.

Lees meer…
Video conference BYOD draadloos

BYOD draadloos

De video conferentie sessie wordt precies zo gestart zoals u gewend bent. De laptop krijgt via een draadloze USB dongle (Barco Clickshare Conference) verbinding met de camera, microfoon(s), luidspreker(s) én het beeldscherm. Een video call werkt exact hetzelfde als wanneer u alleen achter uw laptop zit, alleen dan met de apparatuur in de ruimte.

Lees meer…
Video conference Microsoft Teams Room

MS Teams Room

In een Microsoft Teams Room is het niet nodig uw laptop mee te nemen en deze vervolgens bedraad of draadloos aan te sluiten op de video conference camera. Via een klein touch screen bediend u gemakkelijk alle apparatuur. Deze oplossing is voor elk type ruimte beschikbaar.

Lees meer…
Video conference BYOD bekabeld

Zoom Room

Net als bij de MS Teams Room oplossing is het niet nodig uw laptop aan te sluiten op de aanwezige camera. Via een handig touch paneel bediend u de hard -en software van marktleider Zoom. Met letterlijk één druk op het touch paneel kunt u beginnen met uw virtuele vergadering.

Lees meer…

Video conferencing is efficiënt, milieubewust en verhoogt de tevredenheid en kennisoverdracht van de gebruikers. Bovendien behoort reistijd en files tot het verleden.

Advies op maat
Yealink video conference

Dit kan het gebruik van video communicatie voor uw onderneming betekenen:

  • Effectiever communiceren en samenwerken

  • Gemakkelijk thuiswerken d.m.v. verschillende video conference software / apps

  • Geen reistijd of files meer

  • Tevredenheid van het management en de medewerkers verhogen

  • Past binnen ‘het nieuwe werken’ concept

  • Verlaging van de totale kosten in personeel en mobiliteit door de inzet van digitale mobiliteit

  • Minder auto’s op de weg, dus minder milieubelasting

  • Duurzaamheid door online samenwerken

Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel: 085-021 56 99. Onze adviseurs helpen u graag!

Videowall in de receptie
narrowcasting

NARROWCASTING

Bereik uw potentiële klanten op het juiste moment met de beste timing met narrowcasting van AVL Solutions. Compleet van hardware tot software en content.
Lees meer…
Videowalls in de showroom

VIDEOWALLS

AVL Solutions is uw betrouwbare partner voor opvallende buiten en binnen reclame middels videowalls. Samen zorgen we voor een doeltreffende communicatie richting uw publiek.
Lees meer…
video walls
led schermen

LED WALLS

Trek de aandacht met een Led Video Wall! Ideaal voor krachtige visuele communicatie. AVL Solutions biedt complete Led Wall oplossingen voor binnen én buiten toepassingen.
Lees meer…
Digitaal stoepbord

DIGITALE STOEPBORDEN

Maak de perfecte eerste indruk met een AVL Digitaal Stoepbord.
Het ideale medium om dynamisch en flexibel te communiceren met passanten.
Lees meer…
audiovisuele ruimte inrichting

RUIMTE INRICHTING

AVL Solutions onderscheidt zich als totaalinrichter van presentatie-, informatie- en communicatieruimtes. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer.
Lees meer…

Heeft u een vraag
of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.
Tel.: 085 – 021 56 99

Deel deze pagina, kies uw platform: